april 2018

Beste gasten van dagbesteding “De Huuskamer”,                             

“April doet wat hij wil” en dat hebben we zeker gemerkt. We hebben diverse weersomstandigheden gehad. Maar de “hete”mooie zomerse dagen blijven toch nog wel even in onze herinnering. Je word een heel ander mens als het zonnetje lekker schijnt en de bomen en bloemen ontwaken. We hebben al heerlijk buiten genoten van het mooie weer en ook deze maand zijn we weer creatief en sportief bezig geweest. We wensen u veel leesplezier…

 

*renovatie N602
Vanaf 16 april zijn ze de weg tussen Mill en de rotonde van Sint Anthonis aan het renoveren. Het ongemak zal tot eind oktober duren. Op dit moment is Wanroij minder goed te  bereiken. Door deze renovatie hebben we de routes van onze taxibussen aangepast en kan het voorkomen dat de ophaaltijden niet altijd haalbaar zijn.

Wij vragen hiervoor begrip.

 

*feestdagen
Op Hemelvaartsdag, donderdag 10 mei, zijn wij gesloten, vrijdag 11 mei zijn we gewoon geopend. Ook tweede Pinksterdag, 21 mei zijn we ook gesloten.

 

*familieavond

Graag willen we u uitnodigen voor onze jaarlijkse familieavond. Op deze avond willen we graag met u bespreken waar we ons mee bezig houden, hoe we de toekomst zien. Tevens willen de uitslag van de enquête van dec. jl. met u doornemen.
De familieavond staat gepland op maandag 28 mei om 19.30u. Voor een goede organisatie willen wij u vragen om max. met 2 personen per gast aanwezig te zijn en u aan te melden voor deze avond per mail op info@de-huuskamer.nl

 

*uitstapje
Op woensdag 6 juni organiseren wij ons jaarlijks uitstapje. Dit jaar willen we een bezoek brengen aan de vlindertuin in Gemert. De organisatie is in volle gang.
Binnenkort krijgen onze gasten allemaal een persoonlijke uitnodiging met het definitieve programma.

 

*Spinazie soep samen met groep 1 en 3 in het thema Voedsel.
Samen met de kinderen van groep 1 hebben we spinazie uitgezocht en daarna soep van gemaakt. Het was een drukte met alle kinderen, maar ook super gezellig. Samen hebben we toen gegeten; de kinderen met brood uit hun broodtrommeltje. We hebben samen gebeden en het liedje gezongen van “smakelijk eten….”

   

 *Onderzoek vanuit de HAN opleiding “sportkunde” uit Nijmegen.

Kim en Eslie zijn een onderzoek gestart op maandagmorgen met “De Ronnie Gardiner Methode”. Het is een methode om te bewegen en meteen je brein te gebruiken.
De leerlingen gebruiken hun 6 weeks onderzoek voor hun eind scriptie.  Bent u nieuwsgiering geworden kijk dan eens op internet.

 

*jeule de boule
Het mooie weer lonkt ons weer naar buiten. Het is weer tijd om buiten sportief bezig te zijn. Jeule de boule is uitermate geschikt. Het is een gezellig spel met veel bewegingsoefeningen.
Nadat we zo intensief bezig zijn geweest, hadden we wel een heerlijk ijsje wel verdiend…. 

 

*Koningspelen op de basisschool
Op vrijdag 20 april werden ook op basisschool “Leander” Koningspelen georganiseerd. Onder een heerlijk zonnetje vonden diverse spelen plaats. We hebben genoten van alle kinderen in oranje outfits die op welke manier dan ook enthousiast aan het spelen waren met elkaar.

 

*workshop boetseren
Onder deskundige leiding van Gerry Hermkens hebben we een workshop boetseren gehad. Onze gasten konden kiezen uit het maken van een bloem of een vogel. Het was even hard werken om de klei mooi soepel te krijgen en je handen schoonhouden was niet van toepassing deze morgen….. Maar het resultaat is verbluffend….wat een creatieve gasten hebben wij. De klei werkstukken moeten nu drogen en worden dan in een klei oven gebakken. Over twee weken gaan we de werkstukken glazuren waarna ze nog een keer gebakken moeten worden. Over enkele weken kan het thuisfront pas het resultaat zien.

 

*Koningsdag
Op donderdagmiddag 26 april hebben wij alvast een voorloper genomen op de landelijke Koningsdag. Samen met de Huuskamer uit Oploo hebben we een gezamenlijke middag gehad. We hebben geen koekhappen of zaklopen gedaan, maar gewoon heerlijk gedanst en gezongen op de accordeonklanken van Henny. Onder genot van een hapje en een drankje hebben we een geweldige middag gehad. Onze Koningsdag was goed geslaagd!