augustus2018

Beste gasten van dagbesteding “De Huuskamer”,              

Als ik deze nieuwsbrief maak is de zomer  al weer ingeruild voor de herfst. We kunnen terug zien op een geweldige zomer met heel veel zon. Tijdens de vakantie periode heeft Chanel Rutten is weer voortreffelijk ondersteund, zodat de medewerkers en vrijwilligers met een gerust hart van de welverdiende vakantie konden genieten.  Dank je wel Chanel en hopelijk tot volgend jaar.


De herfst betekent ook weer dat we onze jassen moeten gaan opzoeken. Het zou fijn zijn als iedereen zijn jas zou meebrengen, want als we erop uitgaan met de duofiets of wandelen is het fijn om een jas aan te hebben. Denk er ook aan dat de naam of iets herkenbaars in de jas hebt.

 

*nieuwe collega
Sinds augustus hebben we een nieuwe collega in ons team. Wilmi Ebben uit Oploo is ons team komen versterken. Wilmi is op maandag samen met Esther op de Huuskamer.

Wilmi vertelde ons dat haar specialiteit kwarktaart bakken was. Nou dat wilde wij natuurlijk ook weten.
Niets gaat boven zelf proeven!

Zo gezegd, zo gedaan….
En zoals we op de foto’s kunnen zien was de kwarktaart heerlijk…..

Verschillende gasten hebben het recept mee naar huis genomen.
Dus wie weet wordt u als familielid ook nog een keer verrast met een heerlijke stukje kwarktaart.

 

*talenten
In de vorige nieuwsbrief hebben we het over talenten gehad. De Huuskamer is gezegend met heel veel talent….
Neem nu Mw. Peters, zij maakt de mooiste creaties met heel simpel een zwart/wit kopie van een mooi plaatje en pastelkrijt. Het is geen inkleuren maar krijt uitvegen met je vinger, van licht naar donker kleurschakeringen. Het eindresultaat is prachtig….

 

*tafeltje dekje
Verschillende gasten maken gebruik van tafeltje dekje.
Wij willen familieleden/mantelzorgers vragen als iemand niet naar de Huuskamer komt de maaltijd zelf af te zeggen. Gaan wij koken of wat dan ook, dan zullen wij de maaltijden afzeggen. U ontvangt daarover dan een mail.

Maaltijden dienen ruim van tevoren afgezegd te worden, dat wil zeggen een dag van tevoren.  De aanbieders van het tafeltje dekje zijn te bereiken op:

Hofmans Malden tel: 024-3586076     email: maaltijden@hofmanscatering.nl
Sint Anna               tel: 0485-571541     email: tafeltjedekje@sintannaboxmeer.nl

 

*bloemschikken
Het is altijd gezellig om bloemetjes op tafel te hebben. Ine had bloemen uit haar tuin meegebracht, en daar hebben we met z’n allen mooie boeketjes van gemaakt.

 

*pannenkoeken bakken
Pannenkoeken eten is altijd een heerlijke traktatie. Er kon gekozen worden tussen gewoon, appel, spek of kaas. En dan is de keuze toch wel erg moeilijk…..

 

*4de generatie
Mw. Rovers is trotse overgroot oma geworden van Jille. Vierde generatie in de vrouwelijke lijn.  Ze heeft er zelfs de krant mee gehaald.
Met z’n allen hebben we het moment afgewacht tot het kindje er was. Eindelijk kon ze op de Huuskamer vertellen dat Jille geboren was.

Ze is erg trots op haar kleinkind, en vind vooral de bos haren van deze kleine meid geweldig. We wensen haar heel veel “knuffel momenten” toe..