januari 2018

Beste gasten van dagbesteding “De Huuskamer”,

De eerste maand van het nieuwe jaar is alweer voorbij, wat vliegt de tijd.                                  
De carnaval staat alweer voor de deur.  We hebben deze maand weer van alles beleeft, veel leesplezier…..

Ook dit jaar willen we daar weer aandacht besteden aan het Carnaval en zouden het leuk vinden als de gasten carnavals maandag en -dinsdag verkleed of een hoedje/zakdoek of iets dergelijks naar de Huuskamer komen. Vrijdag 9 febr. krijgen we hoog bezoek van Prins Kevin en Prinses Chanel. Dus ook voor deze dag zou het leuk zijn om ons kleding een beetje in carnavals stijl te kleden.  

*11 Januari
De winter laat wat op zich wachten maar er wordt hard gewerkt aan een mooi vogelproject. Wat het nu uiteindelijk wordt? Dat ziet u in de volgende nieuwsbrief.

Bent u ook zo nieuwsgierig????? 

*23 januari
Erwtensoep, pannenkoek en vlaflip 
Met z’n allen aan de slag geweest om een heerlijke erwtensoep en pannenkoeken te maken. Als afsluiter natuurlijk nog een lekker toetje, vlaflip! 

*18 Januari Breien
Enkele kinderen van de BSO wilde graag leren breien. Waar is een betere leerschool te vinden dan bij de Huuskamer. Daarom zijn wij samen gestart aan een klein breiproject. Hier krijgt Fenno uitleg van Mw Ars;  insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden. Een eeuwen oud ritueel wat menigeen vaak opgezegd heeft om te leren breien……

*25 januari EDAH museum 
Uitje naar het EDAH museum in Helmond. De gasten uit Oploo en Sint Anthonis zijn deze dag samen op pad gegaan. Een super leuke dag, met voor de gasten veel erkenningspunten van vroeger. En op de terugweg naar huis, met z’n alle lekker friet met een snack gegeten bij “d’n Brabander” in Elsendorp, wat hebben we gesmuld. Het was een onvergetelijk dag…..

*29 januari koken met Diana
De eerste keer in 2018 koken met Diana. In de maand januari zijn het 2 stamppotten geworden; Zuurkool en hutspot!  Vooraf gaand een pastinaak soep. Het was weer een gezellige en heerlijke ochtend…. 

*Actie van Hubo Ledeacker
In de maand december heeft Hubo een actie gehad waar munten ingeleverd konden worden voor 3 goede doelen. Afgelopen week hebben we van de Hubo waardebonnen ontvangen te waarde van 285,- euro. Wij willen de Hubo en alle mensen die ons gesteund hebben heel hartelijk danken.

*Sportief bewegen met Irene
Op dinsdagmiddag komt Irene Deriet op de Huuskamer sportief bewegen. Een vast onderdeel is altijd zolang mogelijk de ballon hoog houden. Om beurten moet iedereen tegen de ballon slaan, en hij mag niet de grond raken!
We zijn begonnen met 29 keer, nu hebben we de ballon 585 keer omhoog gehouden…..Een grandioos record!
Een vermelding waard in onze nieuwsbrief!