juli 2018

Beste gasten van dagbesteding “De Huuskamer”,                             

Wat hebben we toch een prachtige maand juli. Weer zoals jullie het kennen van vroeger;  zonnig, maar vooral warm. Gelukkig was het in de Huuskamer lekker koel, en hebben we weer leuke, gezellige dingen gedaan. Ik mag gerust zeggen toen de ‘hitte’ er was hebben we vooral rustig aan gedaan, tussen de middag goed gerust en veel gedronken.

 

We ontdekken steeds meer (nieuwe) kwaliteiten van onze gasten; sommige wisten we al, sommige dingen verrassen ons compleet. Graag wil ik u deelgenoot maken en mee laten genieten van deze mooie momenten….

 

*mondharmonica
Tot ieders verbazing haalde Mw. van Sambeek haar mondharmonica uit de tas en verblijde ons met een muzikaal intermezzo.
Dat ze muzikaal was dat wisten we, want ze heeft mandoline gespeeld in een klein orkestje. Maar mondharmonica is toch wel heel bijzonder…..
Geweldig!

*gedicht
Dat Mw. v. Oostrum mooie gedichten en verhalen kon schrijven dat wisten we wel. Nu verblijde ze ons met een gedicht over de Huuskamer. 

De Huuskamer

wat is het heerlijk te vertoeven

in een huis waar je welkom bent

niet te moeten, niets te hoeven

en waar je ook nog wordt verwend

 

de dagen dat wij hier verblijven

zijn bij voorbaat al gelukt

omdat die dag voor we naar huis gaan

met beide handen is geplukt

 

daarom dank aan al die schatten

om voor ons oudjes klaar te staan

zodat wij, wanneer de bus komt

weer voldaan naar huis toe gaan.

 

*dansles
Er word bij ons regelmatig gedanst op de muziek van onze accordeonist Henny.
Maar er kan altijd nog wat geleerd worden met het dansen, zodat het er nog eleganter uitziet! Mw. Geven is onze ‘dans-ster’ en onze collega Ine moest toch nog wel wat
bij-geschaafd worden in haar danstechnieken…..

 

*vervolg op de schilder vorderingen van onze eigen “Vincent van Gogh”
Ik trof het kunstwerk verlaten aan op de tafel en moest meteen denken aan Vincent van Gogh
Een stilleven van hoedje, bril, palet met schildersspullen, achter gelaten om even een boterham te gaan eten. Geweldig……

*kermis in Sint Anthonis
De tweede zondag van juli is het St.Tunnisse kermis. Traditie getrouw gaan we altijd op maandagmiddag naar het matinee in MFC Oelbroeck. Ook dit jaar was het weer geweldig.

We hebben genoten van de mooie muziek, maar zeker ook van het dansen. Ine was dit jaar niet van de dansvloer af te krijgen, en kon menigeen van onze gasten verleiden tot een dans.

Kermisdinsdag hebben we heerlijke koude schotel gemaakt met een vooraf van zondagse rundsoep en op verzoek van een van de gasten griesmeelpudding.

Wie herkent dit niet als favoriete maaltijd met de kermis.

In de middag de afsluiting een heerlijke oliebol van de kermis met een borreltje. Op deze manier waren de kermisdagen zo voorbij….

                                                    

*jam maken
Op de seniorenbeurs in Mill ontmoeten we Dhr.v.Gemert en zijn vriendin en we kwamen te praat over jam maken. Zij boden aan om op de Huuskamer bramen jam te komen maken. Het was een gezellige middag met uiteindelijke heerlijke jam!

*tuin bezoek bij onze taxichauffeur Gerry
Op dinsdagmiddag zijn we met de Huuskamer van Sint Anthonis en Oploo naar ‘t  Toven in Ledeacker afgereisd om lekker in de tuin van Gerry en Cor te vertoeven.  Het was heerlijk om onder het afdak te zitten genietend van koffie/thee met cake, daarna werden we nog verwend met een ijsje en vrolijke muziek van Cor en de vader van Gerry.

Iedereen heeft genoten….dank je wel voor de gastvrijheid.

* Briljant huwelijk
Op 19 juli waren Gerrit en Miet Kurvers- Bens 65 jaar getrouwd voor de wet en op woensdag 25 juli voor de kerk.
Voor deze speciale dag werden ze bezocht door de Burgemeester Sijbers met een prachtig boeket en een erepenning van de Gemeente Sint Anthonis. 

Wij wensen jullie heel veel geluk samen met jullie kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.