maart 2018

Beste gasten van dagbesteding “De Huuskamer”,                               

Maart is weer voorbij gevlogen, gelukkig hebben wij niet heel gemerkt van de hevige griepperiode. Ook in maart hebben we weer van alles georganiseerd en meegemaakt.

We hebben de laatste tijd veel artikelen/ spulletjes gemaakt voor de “Huuswinkel” en we merken dat de verkoop goed verloopt. Dat doet ons allemaal erg goed en daardoor zijn we extra gemotiveerd.
De Paasdagen komen er weer aan, hopelijk met een beetje zonnig weer. Dat maakt deze dagen wat vrolijker en nu de klok verzet is wat meer licht in de avonduren. Het voorjaar komt eraan… We gaan weer volop genieten………..

Wij wensen u allen fijne, gezellig Paasdagen.                        

*feestdagen
De Huuskamer is gesloten op maandag 2de Paasdag (2 april) a.s.
en op Koningsdag; vrijdag 27 april

*regionale seniorenbeurs
Op vrijdag 6 en zaterdag 7 april word weer de regionale seniorenbeurs gehouden in Evenementen hal Fitland in Mill. Op deze beurs zullen 60 bedrijven en instellingen zich presenteren, ook wij zijn hier aanwezig met een stand van De Huuskamer.  De openingstijden zijn vrijdag 6 april van 14.00u tot 22.00u en op zaterdag van 10.00u tot 17.00u. Voor wie er graag naar toe gaat hebben wij 15 relatiekaartjes klaarliggen. OP=OP!

 *doe dag Metameer Stevensbeek
Op vrijdag 9 maart zijn 4 leerlingen van Metameer uit Stevensbeek op de Huuskamer geweest voor de
“Doe-Dag”. De 4 dames hebben samen met onze gasten spellen gedaan, muziek gemaakt en heerlijke hartige muffins gebakken. Het was een geslaagde morgen. Dames harstikke bedankt voor deze mooie ochtend!

*sara Gerry
Wie maandag 12 maart de huuskamer bus heeft zien rijden zag dat een bus feestelijk versiert was. Onze chauffeur Gerry werd die dag 50 jaar. Tja en wie 50 jaar word ziet Sara.
Sara heeft Gerry zeker gezien….s ’avonds werd ze verrast door 7 Sara’s die in de huuskamer bus arriveerde.

*16 maart landelijke Pannenkoekendag.
Op vrijdagmorgen 16 maart was het een drukte op de Huuskamer. 20 leerlingen van de basisschool kwamen pannenkoeken bakken en allerlei activiteiten met onze gasten doen.
Iedereen had zich verdeeld in groepjes; creatief, geheugenspel, gezelschapsspellen en pannenkoeken bakken. De sfeer was geweldig, en na afloop hebben we gezamenlijk pannenkoeken gegeten. De kinderen hadden heerlijke pannenkoeken gebakken!

*Exergaming: 
Vorig jaar zijn we gestart met exergaming. Dit is een onderzoek wat gedaan word door studenten van het VuMC wat bewegen doet voor ouderen met geheugenverlies/ dementie. Wij zijn voor dit onderzoek nog op zoek naar enkele gasten die met hun mantelzorgers hier aan mee willen doen. Wilt u meer weten over dit onderzoek, neem dan contact op met Esther Zondag.

*workshop brooddeeg met Thera
Ieder voorjaar komt Thera met een workshop brooddeeg naar De Huuskamer.
Dit jaar had ze het thema Pasen voorbereid. Het was een intensive activiteit die veel gefriemel….maar met een prachtig eindresultaat!
Geweldig is dat op het eind iedereen een geheel eigen creatie gemaakt heeft.

*duofiets
Het mooie weer lonkt onze duofiets weer naar buiten. Gelukkig hebben we de gehele wintertijd als het weer het toeliet de duofiets kunnen gebruiken. Maar nu de lente er is hopen we veel rondjes te kunnen fietsen.

*paas bloemstuk
Op maandagmorgen en dinsdagmorgen kwam Inie ons begeleiden met het maken van een paas bloemstuk. Met krulhazelaar, berkentakjes en voorjaarsbloemetjes werden de mooiste creaties gemaakt. Iedereen ging om half 5 met een prachtig exemplaar in de taxi, en werd niet vergeten bij thuiskomst. Wat de chauffeurs wel weer jammer vonden.....