oploo augustus 2018

Beste gasten van dagbesteding “De Huuskamer”,    

Als ik deze nieuwsbrief maak is de zomer  al weer ingeruild voor de herfst. We kunnen terug zien op een geweldige zomer met heel veel zon en erg leuke activiteiten.


De herfst betekent ook weer dat we onze jassen moeten gaan opzoeken. Het zou fijn zijn als iedereen zijn jas weer meebrengt, want als we erop uitgaan met de duofiets of om te wandelen dan is het fijn om een jas aan te hebben. Denkt u er ook aan dat de naam of iets herkenbaars in de jas hebt?

 

*bezoek aan Intratuin in Venray

We zijn heerlijk naar Intratuin in Venray geweest voor een kopje koffie en te kijken wat er allemaal te koop is in een tuincentrum. Het was een gezellige middag en toen we  eenmaal op het terras zaten hoorde we dat het flink regende buiten. Gelukkig zaten wij droog!

 

 

*wat doen we op een warme zomermiddag
Onder genot van een heerlijk ijsje een mandela inkleuren. Je krijgt op deze ontspannen manier de mooiste eindresultaten Mw. Graat is al weken ijverig met hele kleine kraaltjes/ diamantjes op een voor getekende ondergrond te plakken. Heel secuur werk waar ze zelfs ooit de loep voor nodig heeft.  Maar het word een prachtige werkstuk.

 

 

 *zomer avond wand

Op 16 aug. organiseerde KBO Oploo een zomer avond wandeling. Deze zou eerst plaatsvinden in juli, maar door het warme weer hebben we het toen afgelast. We hadden erg geluk met het weer, het was geweldig wandelweer! Met ongeveer 45 ouderen en ongeveer net zoveel begeleiding hebben we een prachtige wandeling gemaakt en werden we onderweg hartelijk welkom geheten bij de fam. Jansen op de Striep. Onder genot van accordeon muziek van Wiel van Loosbroek smaakt het drinken en het ijsje heerlijk. Als was in het Kroondomein nog koffie en een drankje ook dit alles onder de muzikale klanken van
Wiel. De organisatie kan terug zien op een geweldige avond. Dank aan de KBO Oploo

 

 

*geheugentraining
Op deze foto ziet u allemaal geconcentreerde gezichten. Het is denk ik heel moeilijk. Schrijven is een goede oefening maar kost veel concentratie.

 

*koude schotel maken
Wat smaakt er met het warme weer beter dan koude schotel en een lekker soepje. Natuurlijk hebben we appeltje onder de koude schotel gedaan voor de frisheid.
Met een groep eten is altijd gezelliger…..

 

*sjoelcompetitie
Sjoelen lijkt makkelijk, maar het vergt toch de nodige vaardigheid. Motoriek en kracht is een belangrijk detail met sjoelen. En dan samen de punten tellen ook dat is een goede oefening.