Activiteiten aanbod

We werken in ons activiteiten aanbod met 5 speerpunten:

1. sport en beweging

2. geheugen fitness

3. creativiteit

4. koken en bakken

5. sfeer en ontspanning

 

1. SPORT EN SPEL

bewegen met plezier:
iedere dinsdagmiddag hebben we een uurtje beweging. Onder deskundige begeleiding van Irene Deriet word op muziek oefeningn uitgevoerd. De oefeningen zijn gebaseerd op de alledaagse dingen zoals arm oefeningen; zodat je langer zelf je haren kunt kammen, of je jas zelf aantrekken. Maar ook oefeningen om zolang mogelijk trap te kunne blijven lopen. De oefeningen zijn aangepast op de mogelijkheden van de deelnemers en worden veelal zittend op een stoel gedaan. Het uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen, dus ook mensen die niet of nauwelijks mobiel zijn. 
Ook als u niet gast bent op de dagbesteding is het mogelijk om deel te nemen aan deze gymnastiek. Hiervoor wordt een vergoeding gevraagd van 4 euro incl. koffie of thee na afloop. De gymnastiek start om 14.30u

duofiets:
Iedere dag is het mogelijk om een tochtje te maken met de duofiets. Op de fiets kun je meer afstand afleggen, dus het is mogelijk om naar je geboorte dorp of huis te gaan, of een tochtje naar de bossen/ de maas. Noem maar op, mogelijkheden genoeg. Het voordeel van de duofiets is dat je niet perse hoeft mee te trappen. Dit is wat je zelf wilt, en dit kun je overleggen met je medepassagier.

interactieve fiets: 
heerlijk binnen fietsen op een aangepaste fiets. Fietsen door een bekende omgeving; door je eigen dorp of door de Efteling. Of zelfs door een grote stad zoals Parijs.
Dit kan allemaal met de interactieve fiets.

wandelen:
Iedere middag na het rusten maken we buiten een wandeling. Bij slecht weer blijven we binnen en lopen we door het gebouw. Belangrijk is dat even de benen gestrekt worden en dat er een frisse neus gehaald wordt. 

sjoelen:
Sjoelen een heerlijk ontspannen spel met veel kracht de sjoelstenen schuiven. Goed voor de beweging en voor je geest. Wie wint de sjoelmiddag?

biljarten:
Om de 4 weken gaan we op vrijdagmorgen biljarten in Oelbroeck. De meeste mannen brengen hun eigen keu mee want het gaat er fanatiek aan toe!

Jeule de boule:
bij mooi weer gaan we heerlijk naar buiten voor een potje jeule de boule te spelen. Het competitie gevoel komt dan helemaal tot zijn recht in de buitenlucht....

 

2. GEHEUGEN FITTNES

iedere dag worden op diverse manieren aandacht besteed om het geheugenprikkelen. Dit kan door kleine spelletjes/ opdrachten, of samen het spelletje "galgje"spelen.

kienen:
Met regelmaat wordt er gekiend op de huuskamer. We hebben dan leuke kleine prijsjes. 

 

3. CREATIVITEIT

creatief bezig zijn:
diverse dagdelen zijn wij creatief bezig. we maken kaartjes, bloemstukjes, leuke hebbedingetjes met klei/ stenen/ stof. We maken dingen in thema's van de jaargetijden of wat erg in de mode is. 

houtbewerking:
iedere ochtend is het mogelijk om onder deskundige begeleiding van een vrijwilliger met hout te gaan knutselen. In de hobbyruimte staat een werkbank waaraan hout bewerkt kan worden. We maken o.a. vogelhuisjes, voederhuisjes, decoratie dingen enz.
Maar ook  mozaieken, boetseren en schilderen behoren tot de mogelijkheden.

 

4. KOKEN EN BAKKEN

soep maken:
Heerlijk een kop soep bij de broodmaaltijd. Dit kan een oerhollandse soep zijn, maar ook buitenlandse recepten of anderebijzondere recepten
komen aanbod. Als iemand een heerlijk recept heeft dan gaan we dit uitproberen.

kookgroep:
Bij bijzondere gelegenheden of gewoon wanneer we zin hebben maken we een complete maaltijd. In overleg met onze gasten zullen we het tafeltje dekje afzeggen. 

inmaken van groente of fruit en jam maken:
als het fruit en/of  groente seizoen er is, gaan we aan de slag om jam, chutney, stoofpeertjes of wat dan ook in te maken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe recepten of nieuwe soorten jam. 

bakken:
met regelmaat bakken we een lekkere cake of koekjes voor bij de koffie. Maar ook bakken we koekjes om mee naar huis te nemen zodat u thuis u gasten heerlijk kunt verwennen met iets lekkers bij de koffie/thee.

 

5. SFEER EN ONTSPANNING

muziek:
muziek is om te bewegen, naar te luisteren of gezellig mee te zingen. Van muziek word je vrolijk en geeft gesprekstof. 

aroma massage:
fijn u handen laten verzorgen, handen massage of je nagels laten lakken. Er is vanalles mogelijk.....

spellen:
iedere dag wordt ook gekaart; rikken en/of jokeren. Maar ook het rummicub spel komt vaak te voorschijn. Evenals een potje ganzebord of mens erger je niet of een potje darten met elkaar. Het kan allemaal op De Huuskamer..... 

opstap:
met onze bussen gaan met regelmaat op stap. Samen een ijsje eten, picknicken naar de bossen of gewoon een ritje door de omgeving maken. 
Heerlijk om er even tussenuit te zijn.