Activiteiten aanbod

We werken in ons activiteiten aanbod met 5 speerpunten:

1. sport en beweging

2. geheugen

3. creativiteit

4. koken en bakken

5. sfeer en ontspanning

 

1. SPORT EN SPEL

bewegen met plezier:
iedere dinsdagmiddag hebben we een uurtje beweging. Onder deskundige begeleiding van Irene Deriet word op muziek oefeningn uitgevoerd. De oefeningen zijn gebaseerd op de alledaagse dingen zoals arm oefeningen; zodat je langer zelf je haren kunt kammen, of je jas zelf aantrekken. Maar ook oefeningen om zolang mogelijk trap te kunne blijven lopen. De oefeningen zijn aangepast op de mogelijkheden van de deelnemers en worden veelal zittend op een stoel gedaan. Het uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen, dus ook mensen die niet of nauwelijks mobiel zijn. 
Ook als u niet gast bent op de dagbesteding is het mogelijk om deel te nemen aan deze gymnastiek. Hiervoor wordt een vergoeding gevraagd van 4 euro incl. koffie of thee na afloop. De gymnastiek start om 14.30u

duofiets:
Iedere dag is het mogelijk om een tochtje te maken met de duofiets. Op de fiets kun je meer afstand afleggen, dus het is mogelijk om naar je geboorte dorp of huis te gaan, of een tochtje naar de bossen/ de maas. Noem maar op, mogelijkheden genoeg. Het voordeel van de duofiets is dat je niet perse hoeft mee te trappen. Dit is wat je zelf wilt, en dit kun je overleggen met je medepassagier.

wandelen:
Iedere middag na het rusten maken we buiten een wandeling. Bij slecht weer blijven we binnen en lopen we door het gebouw. Belangrijk is dat even de benen gestrekt worden en dat er een frisse neus gehaald wordt. 

sjoelen:
iedere maandagmiddag nemen we deel aan de sjoelcompetitie van de KBO. Deze competitie wordt gespeeld in kleine groepjes in het MFC Oelbroeck. Maar ook in de huuskamer wordt er met regelmaat sjoelt.

vloerfiets:
We hebben een kleine vloerfiets waar je vanuit de stoel fiets oefeningen kunt doen met je benen. Ook is het mogelijk om deze vloer fiets op de tafel te zetten zodat je met armen fiets bewegingen kunt maken. Op deze manier oefenen je met je armen/schouders.

biljarten:
iedere woensdagmorgen is het mogelijk om aan te sluiten bij de biljartgroep in het MFC Oelbroeck. Op de Huuskamer hebben we een klein tafelbiljart waar je ook een potje kunt biljarten.

Jeule de boule:
bij mooi weer gaan we heerlijk naar buiten voor een potje jeule de boule. Het competitie gevoel komt dan helemaal tot zijn recht in de buitenlucht....

 

2. GEHEUGEN

iedere dag worden op diverse manieren aandacht besteed om het geheugenprikkelen. Dit kan door kleine spelletjes/ opdrachten, of samen het spelletje "galgje"spelen.

kienen:
iedere laatste vrijdag van de maand kienen we samen op de Huuskamer. We hebben dan leuke kleine prijsjes. 

Iedere tweede donderdag van de maand gaan we, met diegene die dit graag willen, naar het kienen van de KBO in het MFC Oelbroeck. De kienkaarten worden vergoed door de Huuskamer. 

mandela kleuren:
als u graag wilt kunt u een mandela inkleuren. Dit kan op allerlei manieren met kleurpotloden, stiften of met acrylverf. Een mandela kleuren is goed voor uw geest, het brengt rust en concentratie.  We hebben grote mandela's maar ook kleine kaarten met spreuken die u evt. kunt versturen als een anschichtkaart.

 

3. CREATIVITEIT

creatief bezig zijn:
diverse dagdelen zijn wij creatief bezig. we maken kaartjes, bloemstukjes, leuke hebbedingetjes met klei/ stenen/ stof. We maken dingen in thema's van de jaargetijden of wat erg in de mode is. 

houtbewerking:
iedere ochtend is het mogelijk om onder deskundige begeleiding van een vrijwilliger met hout te gaan knutselen. In de hobbyruimte staat een werkbank waaraan hout bewerkt kan worden. We maken o.a. vogelhuisjes, voederhuisjes, decoratie dingen enz.
Maar ook  mozaieken, boetseren en schilderen behoren tot de mogelijkheden.

workshop acryl schilderen:
in samenwerking met Christien van Oostrum kunt u deelnemen aan de cursus acrylschilderen op donderdagmiddag van 13.30u tot 16.00u. De kosten voor deze workshop zijn 15,- per les incl. materialen/ excl. schildersdoeken.
Christien is  een deskundige docent die u kan ondersteunen om de mooiste creaties te ontwikkelen. 

 

4. KOKEN EN BAKKEN

soep maken:
iedere dinsdagmorgen maken we soep. Dit kan een oerhollandse soep zijn, maar ook buitenlandse recepten of bijzondere recepten komen aanbod. Als iemand een heerlijk recept heeft dan gaan we dit uitproberen. Om 12.30u genieten we van de lekkere soep.

kookgroep:
een keer per maand komt Diana Verhoeven om samen met ons een gezamenlijke maaltijd te maken. Iedere maand komt ze een andere dag, we willen iedereen de mogelijheid geven om een kookactiviteit mee te maken. Als het kookmoment gepland staat zullen we in overleg met onze gasten het tafeltje dekje afzeggen. 

inmaken van groente of fruit en jam maken:
als het fruit en/of  groente seizoen er is, gaan we aan de slag om jam, chutney, stoofpeertjes of wat dan ook in te maken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe recepten of nieuwe soorten jam. 

bakken:
met regelmaat bakken we een lekkere cake of koekjes voor bij de koffie. Maar ook bakken we koekjes om mee naar huis te nemen zodat u thuis u gasten heerlijk kunt verwennen met iets lekkers bij de koffie/thee.

 

5. SFEER EN ONTSPANNING

muziek:
met regelmaat komt Henny van de Wetering met haar acccordeon, we luisteren dan naar de muziek, of zingen gezellig mee. Maar meestal word er gedanst; een wals, een fleta of wat dan ook....

aroma massage:
fijn u handen laten verzorgen, handen massage of je nagels laten lakken. Er is vanalles mogelijk.....

spellen:
iedere dag wordt ook gekaart; rikken en/of jokeren. Maar ook het rummicub spel komt vaak te voorschijn. Evenals een potje ganzebord of mens erger je niet. 
Samen werken aan een grote legpuzzel van 1000 stukjes is gezellig maar ook verslavend.....