bewegen

   

BEWEGEN IS GOED VOOR LIJF EN LEDEN.

Vanaf de start van de dagbesteding heeft beweging hoog in het vaandel gestaan. Bewegen is opgenomen in ons dagelijks programma.
Bewegen is niet alleen goed voor ons lichaam maar ook voor onze geest.

Daarom hebben wij in deze corona-tijd onze duofiets meteen coronaproof gemaakt. Met het scherm ertussen kunnen onze vrijwilligers toch met de gasten gaan 
fietsen. 

Wij zijn erg trots op onze groep fiets-vrijwilligers, die het mogelijk maken om iedere ochtend te gaan fietsen. Graag zouden wij de groep vrijwilligers nog uitbreiden zodat we ook in de middag kunnen gaan fietsen.


wat doen wij zoal aan bewegen:
Iedere dag gaan we een wandeling buiten maken. We zeggen altijd "door weer en door wind" en dat is ook zo. Het is goed om de weersomstandigheden te ervaren. De wind door de haren of het voelen van de zon op je rug. Niets is beter voor je conditie en voor een goede gezondheid dan dit.
Alleen bij regen gaan we binnen in het gebouw een wandeling maken, want in Öelbroeck" kunnen we een flinke wandeling maken.

Zo hebben we iede dinsdagmiddag "sportief bewegen" gegeven door een gediplomeerd docent. Een uurtje zijn we bezig met allerlei oefeningen en bewegingen van ons lichaam. Voornaam is dat we oefeningen doen om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven. Bijv. zelfstandig de jas aan en uit te kunnen doen, of onze haren te kammen, of iets op rapen op de grond. Allemaal belangrijke oefeningen om zolang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven functioneren en wonen.

Op woensdagmorgen gaan we naar buiten voor jeule de boule te spelen. Dit is ook een goed bewegingspel waar ook de coordinatie belangrijk is.
Het opstaan van je stoel om de (zware) bal te gooien, de coordinatie van hard gooien of juist zacht gooien. En het richtingsgevoel is erg belangrijk. 

Zo zie je maar dat je op allerlei manieren bezig kunt zijn met beweging.