doelstelling

Het word steeds belangrijker dat ouderen zo lang mogelijk in hun eigen omgeving blijven wonen en betrokken blijven in hun wijk en dorp. Door in het multifunctioneel centrum "Oelbroeck"een dagbesteding te starten bieden wij ouderen een mogelijkheid om zolang mogelijk activiteiten te kunnen bezoeken die georganiseerd worden door de verschillende welzijnsorganisaties. Maar ook door samen te werken met andere organisaties in het centrum wordt het op deze manier mogelijk dat ouderen zolang mogelijk bekende activiteiten kunnen blijven bezoeken en contacten kunnen leggen met jong en oud, en met mensen uit hun vertrouwde omgeving. 

Dagbesteding "de Huuskamer" biedt voor kwetsbare ouderen, licht dementerenden en/of ouderen met andere lichte beperkingen een daginvulling aan  die afgestemd is op de interesses en behoefte van de gast. De dagbesteding brengt gezelligheid, ontspanning en afleiding, de gast kan zijn verhaal kwijt en de sfeer is vertrouwd en gemoedelijk.

Door met anderen gasten samen iets te doen waar u interesse ligt, kan het samenzijn een verrijking zijn en bied het nieuwe kansen en mogelijkheden. Op de Huuskamer komen gasten uit de dorpen rondom Sint Anthonis, het bied u de mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten met andere verhalen.
De aanwezigheid van professionele medewerkers en vrijwilligers maken het mogelijk dat wij een grote verscheidenheid aan activiteiten kunnen aanbieden. Onze inzet is dat u een fijne gezellige dag hebt, en dat u andere mensen kunt ontmoeten.

Respijtzorg
Wij bieden ook respijt zorg. Voor de partner of familieleden kan het belangrijk zijn dat ze even een moment voor zichzelf hebben. Even op adem komen of even een dagje voor jezelf.......Onze dagbesteding kan een goede oplossing zijn. Je bent dan in de geruststellende wetenschap dat hun partner of familielid een leuke dag heeft. 

Individuele begeleiding
We merken dat steeds meer mensen behoefte hebben om activiteiten en begeleiding in hun thuissituatie te willen organiseren. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.
Wij komen graag naar u toe om in de thuissiuatie een activiteit samen te doen of samen een wandeling te maken. We kunnen met elkaar overleggen waar de wensen en behoeftes liggen en ons programma daarop afstemmen. Door onze vakkundige en professionele medewerkers kunnen wij u maatwerk bieden..... 

 

Vanaf 3 juni 2019 de erkenning