huuskamer recepten

PEPERNOTEN MONCHOU TAART

 

Benodigheden:

250 gram pepernoten

100 gram boter

200 gram monchou

500 ml ongeklopte slagroom

2 zakjes klopfix

1 zakje vanille suiker

100 gr. witte basterdsuiker

2-3 lepels nutella

truffelkruidnoten

en voor de afwerking extra pepernoten en geschaafde chocolade.

spring-bakvorm: 24-26 cm.

 

Bereiding:

bekleed de bakvorm met bakpapier. 
Smelt de boter in een pannetje en maak met een staafmixer of keukenmachine de pepernoten tot kruimels.
voeg de boter erbij en meng dit goed door elkaar. Verdeel dit mengsel over de bodem van de bakvorm en druk met een lepel goed aan.
Plaats de bakvorm in de koelkast.

Klop de slagroom samenmet de klopfix in een kom tot het mooi stijf is. Meng de monchou met de basterdsuiker en vanille suiker luchtig met elkaar met een mixer. 
Roer daarna de slagroom door het monchou mengsel. Verdeel dit mengsel in de bakvorm en strijk het glad met een spatel. 

Laat de taart minimaal 3 uur opstijven. 
Goede tip: maak de taart een dag van tevoren

Als laatste; roer de nutella los (even opwarmen in de magnetron) en verdeel over de taart.
Snij de taart aan de zijkant los van de bakvorm en plak de truffelpepernoten aan de zijkant van de taart.
garneer de taart aan de bovenzijde met de geschaafde chocolade en/of verkruimelde truffelpepernoten.

Eet smakelijk! 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------