nieuwsbrief april 2019 Oploo

Maart roert zijn staart, April doet wat hij wil! Wat hebben we weer veel verschillend weertypes meegemaakt en veel verschillende activiteiten gedaan.

Er staan de komende periode ook weer leuke activiteiten op ons programma . U kunt de volgende datums alvast in de agenda noteren;

 

19 Juni: Samen in beweging in samenwerking met dagbesteding tante Sjaan en zorgcentrum op ’t Hoogveld organiseren wij een avondwandeltocht. Wat is er gezelliger dan samen te bewegen en te ontmoeten. Wij hopen op een grote opkomst!

 

27 Juni: Het jaarlijkse uitstapje van Dagbesteding de Huuskamer. Dit jaar gaan we met elkaar naar de dierentuin in Overloon. Wij hopen net  als voorgaande jaren op een grote opkomst.

Voor beide activiteiten krijgt u eind mei een opgave formulier.

Bakken
Ook deze maand hebben we natuurlijk weer een heerlijk recept gemaakt.
Lekker taartjes van eieren, zure room en prei. We hadden er 22 gemaakt en ze waren allemaal op.

Verwenmomentje
Soms zijn er gewoon van die momentjes dat je jezelf eens moet verwennen. Nou dat hebben we hier dus ook eens lekker gedaan…..
Heerlijk eigen gebakken wafels met advocaat en een dot slagroom!!

Op bezoek
We zijn met alle gasten van Oploo naar De Schittering in Haps gegaan om  Mw. van Tienen te bezoeken. Het was erg gezellig, we hadden in de ochtend appelflappen gebakken en meegenomen voor bij de koffie.

Mw. vond het erg leuk dat we er waren, de dames hebben gezellig bij kunnen kletsen en vervolgens werden we even rondgeleid door haar nieuwe kamer.

Vroeger

In de week van 8 april tot 12 april hebben we aandacht besteed aan het thema vroeger. We zijn  deze week op donderdag aangesloten bij de gasten in Sint Anthonis. Groep 8 van de basisschool is ook aangeschoven  en hebben met z’n allen gepraat, geproefd en herinneringen opgehaald over vroeger.

WORKSHOP PAASEI VILTEN

18 April  kregen wij een workshop “Paasei vilten” van Tonnie Knoops. Daarvoor moesten we wel naar de Huuskamer in Sint Anthonis. Maar dat kan de pret niet deren….Er werd gekozen uit verschillende kleurtjes wol en daarna prikken maar! Nou, dat viel nog niet mee. Na 20 gebroken naalden, mocht het eindresultaat er wezen.

En wat is er dan gezelliger dan na gedane arbeid samen te gaan genieten van een heerlijke Paasbrunch…

De dag is voorbij gevlogen en iedereen ging moe, maar voldaan en met een gevilt paasei naar huis!