nieuwsbrief april 2019

Maart roert zijn staart, APRIL doet wat hij wil!

Wat hebben we veel verschillend weertypes gehad en wat hebben we weer veel verschillende activiteiten gedaan. Er staan de aankomende periode leuke activiteiten op ons programma. Noteert die alvast in de agenda. In de maand april zijn 2 wensen in vervulling gegaan. De wens van Mw. Peters en Mw. Kurvers.  Zij hadden als wens; Het eten van een tompouce van de Hema. De dames hebben genoten.

Wij wensen u weer veel  lees plezier!

  

*VOOR IN DE AGENDA:

19 juni: Samen in beweging

In samenwerking met Dagbesteding Tante Sjaan en Zorgcentrum op ’t Hoogveld organiseren wij een avondwandeltocht.  Wat is er gezelliger dan samen te bewegen en te ontmoeten. Wij hopen op een grote opkomst.

 

27 juni: Het jaarlijkse uitstapje van Dagbesteding de Huuskamer.

Dit jaar gaan we met elkaar naar de dierentuin in Overloon. Wij hopen, net als voorgaande jaren, op een grote opkomst.
Voor beide activiteiten krijgt u eind mei een opgave formulier mee.

 

1 APRIL:

Géén grap…is Jan Aben, onze vrijwilliger, begonnen om de patio zomer klaar te krijgen. Eerst alle struikjes snoeien, takken wegvegen en dan de “groene” tegels schrobben. Wat een klus!

Het begin is gemaakt en nu wachten op mooie zomer.

 1 APRIL:
5 dagen lang werden wij getrakteerd op een heerlijke koek bij de koffie/thee. Het bedrijf van Peggy haar man bestond 15 jaar en daar profiteerden wij van mee.

Peggy & Tonny gefeliciteerd van ons allemaal met M.I.W. “Meten is Weten”

 

THEMA VROEGER:
In de week van 8 april tot 12 april hebben we aandacht besteed aan het thema “vroeger”. We begonnen de week goed met “Koken met Diana” Een heerlijk ouderwetse maaltijd werd op tafel getoverd en rijstepap met krenten als nagerecht.

Op dinsdag werd er een echte soep van vroeger gemaakt en op woensdag een ouderwetse griesmeel pap. Op donderdag sloot de dagbesteding uit Oploo aan en kregen we groep 8 op bezoek om over vroeger te praten.

De geheugentraining/spellen stonden in het thema van vroeger. En… er stond een pot met snoep op tafel, waar goed van werd gesmuld. Er gaat toch niets boven een ouderwetse kaneelkussen . Het was een gezellige ouderwetse week!

MIDDAGJE NAAR CLEVERS:
Als de zon schijnt en het is lekker warm buiten, dan gaat er toch niets boven een heerlijk ijsje eten bij Clevers in Overloon. De keuze was reuze. Een notenkraker, café ciao, dame blanche. We hebben genoten van het weer en natuurlijk het ijs!

SLECHTHORENDHEID:
11 april werd er voor de vrijwilligers in onze Huuskamer een avond gepresenteerd over slechthorendheid. Het was een geslaagde avond met goede tips.

WORKSHOP PAASEI VILTEN:
17 en 18 April  kregen wij een workshop “Paasei vilten” van Tonnie Knoops. Er werd gekozen uit verschillende kleurtjes wol en daarna prikken maar! Nou, dat viel nog niet mee. Na 20 gebroken naalden, mocht het eindresultaat er wezen.

PAASBRUNCH:
En wat is er gezelliger dan na gedane arbeid samen te gaan genieten van een heerlijke Paasbrunch…
De dag is voorbij gevlogen en iedereen ging, moe maar voldaan en met een gevilt paasei naar huis!