nieuwsbrief maart 2019 Oploo

 Beste gasten van dagbesteding “De Huuskamer”, Wat gaat de tijd toch snel en ook het weer en de natuur lijken er de vaart in te hebben. Wat een prachtige zonnige dagen hebben we al gehad. Op onze dagbesteding genieten we van deze eerste mooie…ook wel een beetje frisse…dagen. Dit jaar vieren we voor het eerst op carnavals dinsdag een boerenbruiloft. En zoals er voor de dinsdag gasten op de uitnodigings kaart staat geschreven:

 

 Diny en Toon van Oostrum geve namens weerskante buren te kenne dat ze ut geërmoei en gehannes onderhand muui zien. Durrum hebbe ze mar beslote ons ien de onecht te loaten verbiende.

 Hoe deze dag gaat verlopen leest u in de volgende nieuwsbrief. Wij wensen u veel lees plezier!

Carnaval:
De voorbereidingen voor de carnaval zijn al in volle gang. Carnavals dinsdag gaan we dit jaar met de gasten van de Huuskamer in Sint Anthonis vieren.  Met z’n alle maken we er een feestelijke dag van!

Sneeuwpoppen:
In de vorige nieuwsbrief hadden jullie gezien dat we bezig waren met het maken van de sneeuwpoppen.
Nou ze zijn inmiddels allemaal af en erg leuk geworden. Maar goed dat de sneeuwpoppen van hout zijn, want met de temperaturen van afgelopen dagen, zouden ze nog smelten!

Accordeon:  

Wat hebben we weer genoten van Henny met haar accordeon. Lekker gezongen maar er werd ook een prachtige wals gedanst. Gewoon een heerlijke muzikale middag gehad. 

Maissoep:

Even een keertje iets anders dan anders…. Maissoep!!
Bij het vertellen dat we maissoep gingen maken    zeiden de gasten: 

“mais is voor het vee”

Maar eenmaal van deze heerlijke soep geproefd te hebben, wilde ze hem wel vaker maken. 

 

WAT BETEKENT HET WOORD CARNAVAL?
Over de betekenis van het woord carnaval gaan verschillende verhalen rond. Een voor de hand liggende verklaring is dat ‘carnaval’ is afgeleid van het Latijnse ‘carne vale’, wat betekent: vaarwel aan het vlees.

Carnaval wordt altijd gevierd vlak voor aanvang van de vastentijd, de veertig dagen voor Pasen waarin Christenen geen vlees mochten eten. Een andere verklaring is dat het woord carnaval een verbastering is van het Latijnse woord voor scheepswagen: ‘carrus navalis’. Dat verwijst dan weer naar de optochten die traditiegetrouw door de straten trekken tijdens carnaval.

 ALAAF!!!