september 2018

Beste gasten van de dagbesteding  “ De Huuskamer”,

HERFST, de groene bladeren veranderen naar allerlei prachtige kleuren en het zal niet lang meer duren of de verwarming wordt  weer aangezetWilt u ons telefonisch bereiken, Wij zijn aanwezig van:

maandag t/m vrijdag van 09.00uur – 17.00uur.

Afgelopen maand is er niet stil gezeten en is er weer veel ondernomen op de dagbesteding, dat leest u allemaal hieronder.  Nogmaals het verzoek om de jassen weer mee te brengen. Als we erop uitgaan met de duo-fiets , wandelen of een blokje om lopen, is het fijn om een jas aan te hebben. Het wordt al wat frisser buiten!  Denkt u eraan om de jas te voorzien van uw eigen naam.

* Gemeente  

Iedere eerst vrijdag in september organiseert de gemeente een activiteit voor de gemeente met medewerkers van de gemeente. Dit jaar waren wij als dagbesteding de gelukkige. We vertrokken  met de paardentram  en werden verrast door een prachtige tocht in de Biezen  met live accordeon muziek. In het “Stamhuus” stond een heerlijk kopje koffie met appelgebak. Ook de burgemeester was even aanwezig.
Gemeente bedankt voor deze mooie dag! 

*3 Studenten
Vanuit een nieuw school project,  in samen werking met het ROC en MFA Oelbroeck, zijn bij ons op de Huuskamer 3 studenten aangesloten. Het zijn Naley, Hakima en Manal. Zij komen ons ondersteunen voor 10  weken.  In de volgende nieuwsbrief stellen zij zich voor. 

Wij wensen de studenten een fijne tijd bij ons.

*Duo- fiets
Maandagmorgen en woensdagmorgen, is het duo-fiets dag met  Ed en Mia , onze vrijwilligers. Bij thuiskomst komen er allerlei verhalen over wat er allemaal te zien was onderweg. Er  worden bijzondere mooie plekjes bezocht en ontdekt. De woorden die wij dan altijd horen bij terugkomst  zijn.
“Owwww”, wat was het weer genieten!

*50 jaar getrouwd
13 september was het 50 jaar geleden dat Bets en Jan Aben (beide vrijwilliger) elkaar het Jawoord gaven. Voor ons ook een beetje feest met gebak.

*Koken met Diana. 
We hebben weer genoten van een heerlijke maaltijd. Champignonsoep,  koolrabi, rundvlees en verse appelmoes. En uiteraard een toetje van het seizoen. 

*Huuskamer Sint Anthonis & Huuskamer Oploo
20 september vierde de school het 10-jarig bestaan van het Kind centrum. Ook wij mochten deelnemen aan het programma. De gasten van de Huuskamer Oploo en Sint Anthonis  sloten aan in de klassen. Het werd een kleurrijke ochtend met slagwerk op trommels. Het programma werd vervolgd met een heerlijk herfstlunch , inclusief een verse pompoensoep.  Aansluitend vertrokken we met onze Huuskamer bussen naar de belevingstuin op ’t Hoogveld. Hier gaf de imker een lezing over het bijenvolk.  Moe maar voldaan vertrokken we, na deze gezellige en voorlopig laatste zonnige warme dag  richting huis.

*Pompoenwedstrijd
Een kleine wedstrijd is altijd leuk. Deze keer: Raad het gewicht van de pompoen.
Dat valt nog niet mee! De getallen lopen uiteen tussen de 8 kg en de 35 kg. Wie de winnaar of winnares is  geworden,  leest u in de volgende nieuwsbrief.

* Lapjes deken 
Met de winter voor de deur zijn enkele gasten begonnen met een oude ambacht. “Breien”. Het wordt een prachtige lapjes deken. Die we gaan schenken aan….”een goed doel”. Heeft iemand een goede bestemming. Laat het ons weten…